Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Reeder

7 år sedan

För lite drygt ett år sedan slutade jag tvärt med RSS. Jag kände att när de bloggar och liknande som intresserade mig blev uppdaterade fick jag ändå alltid reda på det via Twitter. För några månader sedan började det bli aktuellt med nytt jobb för min del, och det innebar att jag plötsligt kände ett behov av att hänga med i det mesta som skrevs om sådant som rör kommunikation och sociala media och dyl., och det blev då också aktuellt med RSS igen.

Jag har länge letat efter den perfekta RSS-läsaren, och här i bloggen har jag tidigare tipsat om RSS-viewer, vars största fördel var push för uppdateringar av flödena, men som var allt annat är snygg. Den gången var det just push jag ville ha, men den här omgången tänkte jag annorlunda. Det viktigaste nu var istället att få till en bra synk mellan mina datorer och min iPhone. Det enklaste sättet att göra det på tycker jag är att gå via Google reader, men eftersom jag inte riktigt gillar readers något röriga webbgränssnitt, och omaket att behöva ha en Safari-flik öpper för jämnan för att inte riskera att hamna efter i läsningen, så behövde jag ett fristående program till datorerna, och en app till min iPhone.

Eftersom jag är Mac-användare föll valet på den fantastiskt snygga Reeder som även finns för iPhone och iPad. Det finns många program som även fungerar i Windows, en snabb sökning ger mig exempelvis Feeddemon som ett alternativ.

Reeder är både fantastiskt snyggt och intuitivt, med många möjligheter att dela med sig av det man läst. Reeder gör min vardag, och mitt arbete, lättare, och är en app väl värd sina 22 kr.

6 Kommentarer

 1. Kim 7 år sedan

  Finns till Mac som Beta också. Madeatgloria.com/brewery/Silvio/reeder

 2. Tweets that mention Telia iPhone Blog » Bloggarkiv » Reeder -- Topsy.com 7 år sedan

  […] This post was mentioned on Twitter by svartling, Aapl.se and Mike Fyhr, Telia iPhone Blog. Telia iPhone Blog said: Nytt i bloggen: Reeder – http://www.teliaiphoneblog.se/?p=2908 […]

 3. Viktor 7 år sedan

  Pure Reader är ett trevligt plugin till Safari på Mac.
  Det ger dig avskalad Reeder-känsla, direkt i din webbläsare, via Google Reader.

  Pluginet finns att ladda hem gratis här: http://nadesign.net/safari/

 4. Stéphane 7 år sedan

  Macversionen av Reeder är grym (trots betastatus) men på iPhone tycker jag att MobileRSS regerar. Synkar mycket snabbare än, och har en del funktioner som Reeder saknar. Finns i både gratis- och pro-version.

 5. Stäven Jåbs 7 år sedan

  Har kört reeder en längre tid på min iphone. När jag skaffade iPad så letade jag en ny RSS läsare som var snyggare, och stötte på feddllerRSS. Den är mycket snygg då den är i färg och har bättre layout än reeder. Sen är den också gratis vilket gör den ÄNNU bätre

 6. Reine 7 år sedan

  Jag kan rekommendera Gruml (http://www.grumlapp.com/) till Mac, fungerar riktigt bra trots att det är en beta. Jag använder MobileRSS på iPhone som jag tycker är den bästa av dom jag testat.