Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

GPS-revolutionen

9 år sedan

I senaste numret av den eminenta amerikanska tidningen Wired listar man de bästa lokaliseringsbaserade mobilapplikationerna. Det är alltså applikationer som bygger på GPS, det sattelitsystem som kan visa din iPhones position. Peek nedan är just ett sådant program som bygger på vart olika användare befinner sig för tillfället. Se Wireds lista här. Tyvärr finns inte alla applikationer just till iPhone, men i alla fall de flesta.

Min favorit är iNap, som hamnar på Wireds andraplats. iNap är en alarmklocka där du istället för att ställa in en tid ställer in en destination. Så om du åker t.ex. tåg eller buss och ska gå av innan slutstationen så ställer du bara in vart det är du ska gå av och så fort du kommer i närheten så går alarmet. En mycket enkel och smart idé! Du får iNap för endast 7 kr här.

I samma nummer av Wired hittar du även reportern Mathew Honans inspirerande artikel om lokaliseringsbaserade applikationer. Du hittar den här. Lokaliseringsbaserade sociala nätverk är verkligen nästa naturliga steg. Synd bara att inte fler använder dem här i Sverige just nu, men det kommer, och det hänger givetvis ihop med att fler måste ha GPS-funktionen.

Kategorier

2 Kommentarer

  1. iNap: Arrival Alert « iApps for Everything 9 år sedan

    […] GPS-revolutionenI senaste numret av den eminenta amerikanska tidningen Wired listar man de bästa lokaliseringsbaserade mobilapplikationerna. Det är alltså applikationer som bygger på GPS, det sattelitsystem som kan visa din iPhones position. …http://www.teliaiphoneblog.se/?p=109 […]

  2. iNap: Arrival Alert « Apps for Everything 9 år sedan

    […] GPS-revolutionenI senaste numret av den eminenta amerikanska tidningen Wired listar man de bästa lokaliseringsbaserade mobilapplikationerna. Det är alltså applikationer som bygger på GPS, det sattelitsystem som kan visa din iPhones position. …http://www.teliaiphoneblog.se/?p=109 […]