Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Så kompetensrustar du dig för ett bättre 2013

8 år sedan

Är du bekymrad över neddragningar? Har du kollegor som blivit övertaliga? Jag tror det är många som idag svarar ja på dessa frågor. Även vi på Telia har flaggat för neddragningar.

Flera jag mött på sistone säger att det råder ett läge av ”sitt still i båten”, just med tanke på de neddragningar och översyner av verksamheter som sker över hela Sverige. Vi som uppnått några decennier av arbetslivserfarenhet, och varit med om några omgångar av dessa trista tillstånd, vet vid det här laget att det alltid vänder. Möjligen att tidsapekten varierar. Kanske funderar du nu hur du kan göra dig ”oumbärlig”?

Svenska Dagbladet publicerade en artikel rubricerad: ”Detta måste du vara bra på 2013”, baserad på en artikel i Wall Street Journal.

Detta är sammanfattat de fyra personliga egenskaper som kommer efterfrågas av oss nästa år:

 1. Tydlig kommunikation
 2. Personligt varumärke
 3. Flexibilitet
 4. Jobba effektivare

Känner du igen dig?

Som du vet är jag globalt ansvarig för hela vår koncerns närvaro i sociala medier, och därför tittade jag närmare på detta med Personligt varumärke, eftersom just detta byggs med fördel – och helst med medveten tanke! – i sociala medier. Särskilt då den bild man där ger av sig själv även (tydligen) rekryterare nu undersöker kopplat arbetssökande.

På tal om Flexibilitet skulle jag mycket ödmjukt vilja utbrista; vad var det jag sa! kopplat det blogginlägg jag skrev 2010; om det egna ansvaret att se till att man är ”anställningsbar”. Jag ser mig inte som ett barn eller min arbetsgivare som min förälder, som ska tala om för mig exakt vad jag ska göra, och hela tiden övervaka vad jag gör och att jag är på rätt spår. Eller för den delen heller alltid veta bättre än jag i allt. Jag är anställd för min kompetens och förståelse för affärer, och i det ligger även att jag själv håller ögonen på bransch och omvärld; just för att förstå vilka förändringar och behov som kommer uppstå. Skulle vilja göra tre utropstecken. !!!, så, nu känns det bättre.

Vad är dina tankar om ovan? Ser du att detta kan göra dig, och kanske ditt företag/organisation, rustat för att utvecklas till något bättre 2013?

Här kan du läsa tips som vi på Telia tagit fram som hjälp kopplat att arbeta effektivare.

Må gott,

LG

5 Kommentarer

 1. Gorandahl 8 år sedan

  Bra synpunkter.

  1. LG Wallmark 8 år sedan

   Tack! 🙂

   Må gott,

   LG

 2. Anonym 8 år sedan

  Stämmer mkt bra, gäller att skapa, generera och vara proaktiv, ” you snooze you lose ” =)

  1. LG Wallmark 8 år sedan

   Hej Qais_A, kul att höra att mina rader slog an relevanta trådar 🙂

   Må gott,

   LG

 3. Kontorstrender: Egna arbetstider? | Bättre Affärer 8 år sedan

  […] Du känner säkert till det professionella sociala nätverket LinkedIn, där över en miljon svenskar nu har lagt upp sina profiler. Där jag för övrigt senaste tiden märkt av en rejäl ökning av aktivitet, uppdatering av profiler och kontaktförfrågningar, vilket kan sägas ge en bra ögonblicksbild av arbetsmarknaden för tillfället (vilket kopplar mina tankar i tidigare blogginlägg). […]