Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sociala superlativ: inte jag, men du!

10 år sedan

Vi har via gratisappen Telia Trends frågat över 1 000 svenskar hur de ser på sociala medier, och mer specifikt vilken bild man tycker att man själv ger av sig själv på de sociala plattformarna, samt vilken bild man tycker att andra ger. Och surprise, surprise, endast ca 10% tycker att man själv förbättrar bilden av sig själv, medan 63% anser att andra förbättrar bilden av sig själva.  Förvånad? Här kan du läsa mer.

Om du själv är aktiv på de sociala plattformarna som t.ex. Facebook, så kanske du minns att det diskuterades en hel del för något år sedan om statusuppdateringar och superlativer, och om allt som beskrevs som t.ex. ”Fantastiskt”, ”Underbart” och ”Magiskt”!!! Jag betonar dessa !!! eftersom utropstecken ofta kopplas dessa superlativer, vilket många irriterar sig på. (Här kan du läsa vad Åsa Jinder skriver om samma ämne.) En del efterlyser även motsatserna, vilka däremot inte är så frekvent förekommande. Även om absolut motgångar, besvikelser, sorger m.m. också förekommer i (mina och mina vänners) flöden. Vilket jag själv tycker är bra. Livet är inte enbart champagne och vackra solnedgångar som bekant.

Och avslutningsvis lite glada nyheter om du är kund hos oss på Telia. Du är inte ensam; nästan 5 000 beslutsfattare inom IT och Telekom på små och medelstora företag anser att Telia är den bästa leverantören! Tack och bock. Här kan du läsa mer.

Må gott,

LG