Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Så vill vi göra Sverige till en klimatpolitisk föregångare.

6 år sedan

I en artikel på DN.se Debatt skriver Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Jens Holm om hur de vill göra Sverige till en klimatpolitisk föregångare.

Nya klimatmål är nödvändiga. Med nya utsläppsmål och samordning inom politiken kan Sverige blir ett föregångsland redan 2020, tror de. Principen för de tre är enkel priset höjs på det som hotar klimatet och intäkterna investeras i det som är hållbart. Jag säger inte emot men jag tycker att det krävs mycket mera än så. När det gäller mål är det det som är viktigare än att ha tålamod och orka implementera det. Min egen erfarenhet är att det tar några år innan alla får veta vilka mål man har än det gäller att förstå vad jag, enskilda företag, organisation eller individ, kan göra för att nå målen som finns för Sverige. Inom Telia har vi haft samma mål när det gäller att minska våra tjänsteresor och speciellt flygresor samt att öka energieffektivisering i tio år. Varje år analyserar vi resultatet och beslutar om de fortfarande är relevanta. Resultatet blev att under en tioårsperiod har Telia minskat tjänsteresor med över 60% och energieffektiviseringen har ökat med över 90%. Bara under år 2011 ökade energieffektiviseringen med över 14%.

Det krävs förstås samordning och samarbete både när det gäller politiska partier, länder, företagsbranscher o.s.v. för att klimat- och miljöfrågor berör oss alla.

Läs Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Jens Holm på DN Debatt här.

Catherine Karagianni