Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Har du en digital agenda?

9 år sedan

I EuropaPosten läste jag följande:

  • EU-kommissionens mål är att alla inom EU ska ha tillgång till bredband senast år 2013 och till höghastighetsbredband senast 2020.
  • Internetanvändningen har ökat till 65 procent av EU:s befolkning. Målet är att 75 procent av befolkningen använder internet år 2015

I mitt tidigare inlägg skrev jag om den digitala agenda som Näringsdepartementet arbetat fram för Sverige, för att ”samordna åtgärder på it-området inom till exempel säkerhet, infrastruktur, kompetensförsörjning, tillit, tillgänglighet, användbarhet, standarder, entreprenörskap och innovation”.

För drygt ett år sedan spikade EU-kommissionen EU:s digitala agenda med syfte:

The overall aim of the Digital Agenda is to deliver sustainable economic and social benefits from a digital single market based on fast and ultra fast internet and interoperable applications.

Vi på Telia har länge varit medvetna om våra kunders krav och önskemål på tillgång till höga, och säkra hastigheter, och i april berättade vi om att vi investerar en halv miljard för att uppgradera bredbandsnätet, läs mer här. Till och med 2014 kommer vi att investera fem miljarder i Sverige i fiber. Idag skrev DN om detta här.

Om du är företagare och kanske dessutom aktiv över nationsgränserna undrar jag hur viktigt ”det digitala” är för dig? I EU:s digitala agenda står bl.a. ”…businesses are still faced with considerable uncertainty about their rights and legal protection when doing business on line”.

Stämmer det på dig? Kommissionen vidkänner också att Europa ligger efter t.ex. USA i det att de skriver: ”….Europe is slow in the uptake of ICT-based innovations, notably in areas of public interest. While societal challenges are major drivers of innovation, Europe makes little use of procurement of innovation and R&D to improve quality and performance of its public services.”.

Är detta något du upplever som ett hinder? Någon annan utmaning du ser i din eller Sveriges digitala agenda?

Må gott,

LG

2 Kommentarer

  1. Lag om elektronisk kommunikation | Bättre Affärer 8 år sedan

    […] skrev jag här om den Digitala agenda som Näringslivsdepartementet arbetat fram för Sverige kopplat åtgärder […]

  2. Studie: Genomtänkt nätnärvaro ökar intäkter markant | Bättre Affärer 7 år sedan

    […] har tidigare skrivit här om den Digitala agenda som Näringsdepartementet arbetat fram för Sverige. Kommer du ihåg mitt inlägg när jag skrev om […]