Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Deklarera på nätet med e-legitimation

10 år sedan

Nu är det sluttampen på deklarationenstiden, idag den 2:a maj är sista dagen att deklarera som privatperson men även enskilda firmor och handelsbolag skall in med sina deklarationer idag. Och vill du spara både tid, pengar och miljön så förslår jag att du i år gör deklarationen på nätet det enda du behöver är en e-legitimation som du kan skaffa hos oss på Telia direkt på nätet eller hos olika banker och även skattemyndigheten. Här kan du läsa mer om hur du skaffa en e-legitimation. Den e-legitimationen kan du både använda privat och för olika uppgifter du behöver göra på nätet som företagare. Skattemyndigheten har tagit fram mängder av e-tjänster som idag går att göra direkt på nätet som gör många rutinärenden betydligt smidigare. Här har du en hel lista på saker som du kan göra med ett e-leg hos Skattemyndigheten.

Deklarationen och andra e-tjänster är bara ett exempel på mängder av processer och händelser som under senare år digitaliserats. Resor är en annan som blir digitala i affärslivet när vi i stället använder oss av videokonferensersom mötes form eller telemöten för den delen. Mycket av effekten med digitalisring har blivit en minskad miljöpåverkan, resor minskar utsläpp och en deklaration spar både papper och transportkostnader, men framförallt så frigör det tid och resurser till annat samtidigt som det ofta sparar pengar åt företagen.

Successivt digitaliseras allt fler saker i vår omvärld och för mig handlar det om mer än att vi gör en analogteknik till en digital det är när vi ändrar beteenden och processerna runt dem som digitalisringen börjar bli verklig nytta. Och att deklarera på nätet eller fylla i en moms rapport är ett utmärkt exempel på just detta.

Lycka till.

Patrik