Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hösttider, förkylningstider. Drabbas din mobiltelefon?

11 år sedan

Hösttider är ju förkylningstider och numer kan även din mobiltelefon drabbas. Vi ser en trend att förkylningstider även kan drabba din smartphone. De till synes oskyldiga apparna kan innehålla virus eller skadlig kod som man får på köpet. I takt med att du använder din smartphone till alltmer än att ringa så blir du också mer sårbar och de här virusen kan ställa till stor skada både för dig och ditt företag. Det här är tyvärr inget nytt fenomen, många av oss minns säkert liknande problem då datormodemen fick virus och ringde upp betalnummer vilket drabbade ganska många i Internets barndom.

Vi på Telia insåg då ganska snabbt problemet för våra kunder och tog fram tjänsten Telia Säkersurf som är ett antivirus och brandväggs program för att skydda datorerna mot virus för en trygg upplevelse på nätet. Nu när vi ser historien upprepa sig så är vi förberedda och idag har vi tjänsten Telia Mobile Security för att skydda din mobila terminal mot virus och intrång.

Din smartphone du har i handen har idag större datakapacitet än den totala datakapaciteten Apollo 13 hade (helt otroligt!) vilket inte bara gör den kompetent utan även sårbar. De allra flesta företagen skyddar idag sina PC datorer tex genom, som vi på Telia, kräver att vi har lösenordsinloggning och krypterade länkar. Däremot så är det väldigt få företag som skyddar sina smartphones på samma sätt, utan dessa är istället helt öppna. Det här innebär risk för problem och vi anser att företagets säkerhetspolicy även måste kunna hantera mobila terminaler. Lösenordsskydd och Antivirus borde vara lägsta nivån för att skydda sin smartphone. Det handlar inte bara om att skydda telefonen från att ringa betalsamtal utan även att skydda all den (ibland företagshemliga) informationen i terminalen.

 Den senaste tiden har just Android telefoner varit extra utsatt och inom kort kommer Androidsupport för vår tjänst Telia mobile Security. Men oavsett vilken smartphone ditt företag har så är ni välkommen att kontakta oss på Telia för ditt företags ‘höstvaccination’.

Vi hörs snart igen,

Jessica