Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Utfall från mötet om mobiltäckning på Öland

8 år sedan

Idag har jag och två kollegor varit på Öland. Vi har haft ett par riktigt bra möten där och diskuterat mobiltäckningen och hur vi på Telia planerar att kraftigt förbättra den till kommande sommarsäsong.

Först träffade vi Mattias Richert, VD för Lammet och Grisen och representanter från både kommunen och från regionförbundet. Det var ju Mattias som genom ett sms i somras tog kontakt med mig och vädjade om hjälp. Mattias var frustrerad över hur svårt han hade att driva en verksamhet utan stöd från en vettig mobillösning. Mattias har sedan bla hjälpt oss genom att samla in namnunderskrifter och synpunkter från många av hans gäster på områden och platser med mer eller mindre bristfällig täckning på norra Öland. Den informationen blev ett bra komplement till våra egna mätningar och egen statistik och med det som underlag har vi nu på Telia beslutat oss för att kraftigt satsa och förbättra mobiltäckningen på Öland.

Sedan åkte vi också runt till en del av de platser där vi fått in många synpunkter och fick själva på plats uppleva hur det fungerade. Vi passade också på att åka och besöka Norra Europas största camping, Böda Sand och där fick vi träffa VD:n Anna Barkevall. Tyvärr drabbades ju Anna och hennes företag i somras hårt då vi på Telia fick ett allvarligt fel i vårt mobilnät mitt under brinnande högsäsong. Nu är det felet åtgärdat sedan länge men vi kommer självklart titta på att ytterligare förbättra de mobila upplevelserna på denna enorma anläggning inför kommande högsäsong.

Så det blev en riktig bra dag på Öland, både för dessa företag som varit drivande i dialogen med oss men också för kommunen, alla övriga kunder såväl bofasta, lokala företagare som turister men det blev också en mycket bra dag för oss på Telia. Bättre affärer för alla parter helt enkelt.

Vi hörs snart igen,

Jessica