Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sveriges största biovisning – Ericsson Globe den 1 september 2010

10 år sedan

Min kollega Åsa Dahlgren-Sundqvist skickade ett mail till mig för en månad sedan som handlade om ”Sveriges största biovisning”. Jag tyckte att det var intressant och vi bestämde att boka en tid med Magnus Åkerlind.

I måndag träffades vi och det första som Magnus sa till mig var ” jag vet vem du är, jag läser din blogg”. Jag blev faktiskt lite stolt.

Magnus, en ung man med fru och två barn imponerade på mig och min kollega. Enkel, ödmjuk och med huvudet på skaft. En vanlig familj som har bestämt sig för att göra allt de kan för vår planet.

”Vi vill inspirera människor att använda sitt sunda förnuft och gå från tanke och ord till handling och agera för en hållbar och klimatvänlig värld. Oftast gör vi detta genom att arrangera publika och folkliga evenemang, där vi blandar kultur och underhållning med viktig och inspirerande information”.

”Den 1 september arrangerar vi Sveriges största biovisning, sedan 1989, i Ericsson Globe. Vi bjuder även på konsert med några av Sveriges folkkäraste artister. Alla besökare får en inspirerande och positiv hållbarhetstidning med sig hem. Filmen vi visar heter HOME och har setts av över 100 miljoner människor i världen men ännu inte visats publikt på bio i Sverige. HOME är en hyllning till vår planet och handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden under vår korta tid här, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar som väntar på att användas.

Arrangör är SaveThePlanet.ax (Magnus med familj)som de senaste åren arbetat med hållbarhetsfrågor. Evenemanget sker i samarbete med Ericsson Globe. Vi söker nu 10 sponsorer som vill hjälpa oss med 80.000 SEK vardera i utbyte mot exponering och goodwill”, säger Magnus.

Åsa och jag påpekade förstås att filmen borde kunna laddas ner på nätet gratis och då fick vi veta att det går bra redan nu men han tror att genom att visa filmen i Ericsson Globe kommer medvetenheten om filmens existens att öka.

Vårt svar blev att vi hör av oss men allvarligt talat om det bara beror på mig är jag beredd att sponsra det. Det är inte bara filmen jag blev imponerad av, jag blev imponerad av Magnus och hans familjs engagemang. De visar att man inte behöver vara ett stort företag, organisation eller land för att kunna påverka. Han visar att alla inte kan göra allt men alla kan göra något.
På denna hemsida kan du ta del av vad vi har på gång just nu, samt vad vi tidigare genomfört”.

– Klicka här för att komma till hemsidan för kampanjen vi genomförde på Åland 2008!

– På www.savetheplanet.ax/home kan du läsa mer om vårt projekt kring filmen HOME. 

2 Kommentarer

  1. Avgörande vecka « En blogg av Magnus och Sophy – Världen enligt oss 10 år sedan

    […] har Siemens med oss. Haft positivt möte med TeliaSonera. Ett tiotal andra funderar seriöst. TaxiStockholm vill hjälpa till med […]