Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Tjejer kommer att ta över nätet 2010

8 år sedan

Jag kom från jobbet och passade på att städa en av mina bokhyllor. Där har jag tidningar och delar av tidningar som jag inte hinner läsa. Jag sparar dem för att läsa vid tillfälle. Där hittade jag en Metro från den 28 januari i år. Jag kommer ihåg att jag läste en artikel om att ”tjejerna kommer ta över Internet år 2010” och sparade den för att Blogga senare. Det har gått tre månader men jag tycker att artikeln är så intressant så jag skriver ändå.

Enligt Telias årliga Trendrapport  konstateras att kvinnor chattar, e-postar, kommenterar, bloggar, länkar, mms:ar, sms:ar och uppdaterar sin status på sociala nätverk betydligt oftare än män. När kvinnor i framtiden tar större plats online så anpassas Internet därefter tror man på Telia.
– Kvinnor är i grunden bra på att kommunicera. De är bättre på att uttrycka sig och upprätthålla relationer. Det som händer nu är att man förflyttar sitt beteende till en digital livsstil, säger Stefan Trampus, chef för Telias bredbandstjänster.

Jag håller med min chef Stefan. Det är vi kvinnor som har mest kontakt med våra men också med vår mäns föräldrar, syskon och släktingar.  Det är vi som köper en DVD och står fram för TV:n och gymnastiserar oss istället för att åka till gym och jag kan tänka mig att träffa en läkare virtuellt om det skulle behövas.

För några år sedan talade man om att kravet att ständigt vara uppkopplad var ett otyg som stressade folk. Det har nu vänt enligt Telias analytiker.

– Nu säger tre av fyra att det är mer stressande av att vara utan internettäckning än tvärtom och jag är en av dem.

One Kommentar

  1. Tweets that mention Tjejer kommer att ta över nätet 2010 | Telia - Bättre Affärer -- Topsy.com 8 år sedan

    […] This post was mentioned on Twitter by Jerry Silfwer, På Restaurang, Towe Ejsing, Sofia Klasson, Sammi Ekdahl and others. Sammi Ekdahl said: Bra för biz 🙂 RT @DoktorSpinn: Smurftips: Tjejer kommer att ta över nätet 2010 http://bit.ly/9uL83G #PRofSweden […]